Wat doen wij?

VerlichtingTips.be is een onafhankelijke website met alles over verlichting dat je maar kan nodig hebben. We bespreken verschillende soorten verlichting; en verlichtingtrends voor verschillende ruimtes in jouw huis. We doen ons uiterste best om zo compleet en betrouwbaar mogelijk te zijn, en voegen wanneer mogelijk informatie toe aan onze site.

Met vragen over onze web site of indien je meer persoonlijke hulp nodig hebt kan je steeds rechtstreeks met ons contact opnemen via ons contactformulier. We bedanken je alvast voor je bezoek; en wensen je veel verlichtingplezier. We hopen dat we (hebben kunnen) helpen!

Ga terug naar onze homepage...

Industriële Verlichting: Industriele Verlichtingtrend voor hippe interieurs

Op het gebied van de verlichting van de woning zijn er natuurlijk altijd verschillende trends gaande. Een van de laatste trends is het kiezen van industriële verlichting om op die manier een stoere uitstraling toe te voegen aan een hip interieur.

De industriële verlichting is hiermee een duidelijke trend voor hippe interieurs. Desalniettemin is het wel van belang dat men er voor zorgt dat de lampen ook daadwerkelijk goed aansluiten bij de rest van de inrichting en dat men er goed voor zorgt dat er geen chaos in de woning ontstaat of dat er verschillende stijlen door elkaar gaan lopen. De industriële verlichting kan er voor zorgen dat een interieur er stoer uit gaat zien, maar het kan ook een in principe goed bedacht ontwerp tot een waardeloos interieur maken.

Over het algemeen past de industriële verlichtingtrend voor hippe interieurs het best in gevallen waar men gebruik maakt van een landelijk of juist heel modern ontwerp. Een landelijke omgeving zorgt er namelijk voor dat het goed werk om gebruik te maken van grove vormen en grote maten. Deze zullen niet opvallen binnen de rest van het ontwerp en juist eerder een toevoeging zijn. Over het algemeen wordt er ook wat betreft de meubels gebruik gemaakt van exemplaren die niet zouden misstaan in de industrie, waardoor de lampen eigenlijk een ontbrekende factor zijn totdat men er voor kiest om de industriële verlichting toe te gaan passen.

Daarnaast is het ook binnen een modern interieur interessant om te werken met industriële verlichting. Hier gebruikt men over het algemeen zeer strakke lijnen en grove vormen, twee aspecten die uitstekend overeen komen met de lampen uit de industrie. De industriële verlichtingtrend voor hippe interieurs sluit op die manier vaak prima aan bij deze ontwerpen, al is het hierbij wel van belang dat er ook in de rest van de woning gebruik wordt gemaakt van vergelijkbare materialen. Met een modern interieur wordt namelijk geen woning bedoeld waarin allerlei technologische apparaten staan met de laatste mogelijkheden die allemaal zo strak mogelijk zijn weergegeven. Een modern interieur is voorzien van strakke lijnen en relatief grove vormen en heeft op die manier geen behoefte aan zeer fijne lampen die van de mooiste versieringen zijn voorzien.

Industriële verlichting is over het algemeen zeer grof uitgevoerd en daarom dan ook zeer functioneel. Toch is het van belang om de verlichting op de juiste manier te gebruiken en er op die manier voor te zorgen dat de verlichting er niet voor zorgt dat de woning op een bouwterrein gaat lijken. Door de industriële verlichting op een indirecte manier uit te voeren zal de hele kamer een stoere uitstraling krijgen en kan op die manier de juiste sfeer worden gecreëerd. Een dimmer komt hierbij vaak goed van pas om ervoor te zorgen dat het licht niet te fel wordt.