Wat doen wij?

VerlichtingTips.be is een onafhankelijke website met alles over verlichting dat je maar kan nodig hebben. We bespreken verschillende soorten verlichting; en verlichtingtrends voor verschillende ruimtes in jouw huis. We doen ons uiterste best om zo compleet en betrouwbaar mogelijk te zijn, en voegen wanneer mogelijk informatie toe aan onze site.

Met vragen over onze web site of indien je meer persoonlijke hulp nodig hebt kan je steeds rechtstreeks met ons contact opnemen via ons contactformulier. We bedanken je alvast voor je bezoek; en wensen je veel verlichtingplezier. We hopen dat we (hebben kunnen) helpen!

Ga terug naar onze homepage...

Spaarlampen: Soorten en Info

Spaarlampen hebben de afgelopen jaren een opmars weten te maken en dat is natuurlijk niet voor niets. We zijn ons steeds bewuster van het milieu en de schade die we hieraan toebrengen en kiezen daarom steeds vaker voor alternatieven die een stuk zuiniger zijn met betrekking tot het verbruik van energie.

Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat het aantal verschillende spaarlampen sterk is gestegen en dat we daardoor tegenwoordig de mogelijkheid hebben om deze lampen te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een dimmer. Zo kan men de spaarlampen gebruiken op een manier die niet onderdoet voor de manier waarop we een gloeilamp konden gebruiken. Het is hierdoor mogelijk geworden om ook aan de hand van spaarlampen de juiste sfeer te creëren en op die manier te zorgen voor een gezellige woonkamer of eetkamer, zonder dat dit als gevolg van een hoog energieverbruik een hoop hoeft te kosten.

Uiteraard zijn er ook wat betreft de vorm allerlei verschillende soorten spaarlampen verkrijgbaar. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke vorm waarbij er enkele gedraaide buisjes naast elkaar lopen waar dan vervolgens het licht uit komt. Dit is een wat zakelijke en zelfs saaie vorm waar veel mensen niet wat van worden. Het oude vertrouwde 'peertje' gaf ons door de vorm al meteen een gevoel van gezelligheid, of deze nu aan stond of niet. Uiteraard is er binnen de wereld van spaarlampen snel een hoop veranderd, waardoor het tegenwoordig ook gewoon mogelijk is om een spaarlamp te kopen in de vorm van een gloeilamp. Men kan op deze manier profiteren van een lage energierekening, zonder dat de gezellige sfeer in de kamer verloren gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een spaarlamp te kiezen in de vorm van een kaars of zelfs als inbouwspot. In principe kan men de spaarlampen dus op allerlei verschillende manieren gebruiken, tot in de bouw aan toe waar de grote bouwlampen normaal natuurlijk een hoop energie verbruikten en daarmee kosten maakten.

Het is aan de hand van spaarlampen tevens mogelijk om een bepaalde sfeer te creëren aan de hand van een bepaalde kleur. Normaliter gebruiken we natuurlijk de halogeenlamp voor een mooie lichtopbrengst met een bepaalde, gezellige sfeer, maar het nadeel hiervan is dat dit een hoop energie en daarmee geld kost. De spaarlampen van tegenwoordig kunnen in verschillende lichtkleuren worden besteld en het is daarnaast zelfs mogelijk om ze te voorzien van een sensor. Zo kunnen spaarlampen tegenwoordig ook prima dienen als een vervanger van de halogeenlamp en zijn ze daarmee een zeer energiezuinig alternatief. Zelfs mensen die de verlichting gebruiken om bepaalde planten beter te laten groeien kunnen gebruik maken van spaarlampen. De speciale exemplaren zorgen voor een volledige vervanging van de gloeilamp en brengen uiteraard ook een stuk minder kosten mee dan hun, inmiddels, antieke broertjes met daarin een ouderwetse gloeidraad.?