Wat doen wij?

VerlichtingTips.be is een onafhankelijke website met alles over verlichting dat je maar kan nodig hebben. We bespreken verschillende soorten verlichting; en verlichtingtrends voor verschillende ruimtes in jouw huis. We doen ons uiterste best om zo compleet en betrouwbaar mogelijk te zijn, en voegen wanneer mogelijk informatie toe aan onze site.

Met vragen over onze web site of indien je meer persoonlijke hulp nodig hebt kan je steeds rechtstreeks met ons contact opnemen via ons contactformulier. We bedanken je alvast voor je bezoek; en wensen je veel verlichtingplezier. We hopen dat we (hebben kunnen) helpen!

Ga terug naar onze homepage...

Verlichting Badkamer: Verlichtingtips voor de badkamer

Verlichting in de badkamer is nog maar al te vaak een ondergeschoven kindje. Men denkt te kunnen volstaan met een enkele lamp aan de muur of aan het plafond en kijkt er verder niet echt naar om.

Wanneer het licht er brandt en men goed kan zien of de tanden goed gepoetst zijn lijkt dit als vanzelfsprekend voldoende en wordt er dus verder niet nagedacht over de verschillende mogelijkheden. Toch bestaan er een aantal verlichtingtips voor de badkamer die er gemakkelijk voor kunnen zorgen dat de kamer waarin men de morgen begint en de avond afsluit een stuk gezelliger wordt en op die manier gemakkelijk wint aan uitstraling. In de badkamer is er aan de hand van de juiste verlichting echt van alles mogelijk en dient men er daarnaast voor te waken dat de verlichting op een veilige manier wordt aangebracht. Aan de hand van een aantal verlichtingtips voor de badkamer is dit goed mogelijk en kan men op die manier een badkamer creëren die zowel goed is verlicht, veilig is en ook nog eens de juiste sfeer uit weet te stralen.

In principe gelden er voor de badkamer drie verschillende soorten verlichting. Zo dient er sprake te zijn van functionele verlichting, achtergrondverlichting en accentverlichting. De juiste combinatie van deze drie soorten verlichting zal er voor zorgen dat de juiste sfeer ontstaat, de badkamer op een veilige manier verlicht is en dat er voldoende licht aanwezig is voor een ieder die gebruik wenst te maken van de sanitaire voorzieningen. De verlichting in de badkamer dient dus allereerst functioneel te zijn. In een badkamer wast men het gezicht of maakt men het op. Het is in dat geval natuurlijk niet slim om een lamp aan het plafond te hangen. In dat geval valt er namelijk licht van boven op het hoofd, waardoor er schaduw ontstaat. Het is op die manier moeilijker om de verlichting in de badkamer te gebruiken om het gewenste resultaat te behalen. Het is in dat geval beter om voor een diffuse of indirecte verlichting te kiezen die er voor zorgt dat de gehele ruimte goed verlicht is, waardoor er geen schaduw valt op het gezicht.

Ten tweede is het van belang om voldoende achtergrond verlichting te hebben in de badkamer. Wat betreft de verlichtingtips voor de badkamer is dit waarschijnlijk de minst ingewikkelde, want het is niet meer dan verlichting die er voor zorgt dat het zonlicht vervangen wordt. Het is mogelijk om in deze verlichting te voorzien aan de hand van een enkele plafondlamp. Door hier de juiste kleur aan mee te geven kan de verlichting in de badkamer tevens de juiste sfeer uitstralen. Tenslotte is het interessant om eens te kijken naar een kleine spot om op die manier het mooie tegelwerk of bijvoorbeeld een ander kunstwerk extra aandacht te geven. De verlichting in de badkamer kan op die manier gemakkelijk meer sfeer toevoegen aan het geheel waardoor men met een goed gevoel opstaat en 's avonds weer gaat slapen.

Het is bovendien van belangrijk om te zorgen voor veilige verlichting in de badkamer. Om die reden dienen de verlichtingtips voor de badkamer altijd met zorgvuldigheid te worden opgenomen. Gezien het feit dat er in de badkamer water aan te pas komt dient de verlichting op de juiste manier veilig te zijn, bijvoorbeeld door de stekkers en stopcontacten altijd te voorzien van een randaarde.