Wat doen wij?

VerlichtingTips.be is een onafhankelijke website met alles over verlichting dat je maar kan nodig hebben. We bespreken verschillende soorten verlichting; en verlichtingtrends voor verschillende ruimtes in jouw huis. We doen ons uiterste best om zo compleet en betrouwbaar mogelijk te zijn, en voegen wanneer mogelijk informatie toe aan onze site.

Met vragen over onze web site of indien je meer persoonlijke hulp nodig hebt kan je steeds rechtstreeks met ons contact opnemen via ons contactformulier. We bedanken je alvast voor je bezoek; en wensen je veel verlichtingplezier. We hopen dat we (hebben kunnen) helpen!

Ga terug naar onze homepage...

Verlichting Keuken: Verlichtingtips voor de keuken

De verlichting in de keuken is relatief lastig, aangezien er verschillende behoeften door elkaar lopen. Zo dienen de verlichtingtips voor de keuken zich te richten op een functioneel aspect voor een ieder die er iets aan het bereiden is, maar dient het licht er aan de andere kant voor te zorgen dat de verlichting de juiste sfeer uitstraalt en dat het er in de keuken of aan tafel gezellig uit ziet.

Het combineren van de verlichting in de keuken is relatief lastig en dient daarom goed overwogen te gebeuren. Aan de hand van een aantal verlichtingtips voor de keuken is het echter mogelijk om de verschillende mogelijkheden in ieder geval goed te begrijpen en op die manier de juiste keuze te maken.

Nu steeds meer mensen er voor kiezen om een open keuken te nemen en daarmee de woonkamer als het ware groter te laten lijken dient ook de verlichting in de keuken een belangrijker doel. Wanneer men een aparte keuken heeft en hier vanuit de woonkamer eigenlijk geen zicht op heeft is de verlichting namelijk een stuk minder van belang. De verlichtingtips voor de keuken van een restaurant zijn daarom bijvoorbeeld ook alleen maar gericht op de functionaliteit, daar hoeft immers geen gezellige sfeer te heersen. Wanneer men de woonkamer en de keuken met elkaar verbonden heeft is het echter van belang dat het zowel mogelijk is om er goed aan het eten te werken als dat het een gezellige plaats in het huis is waar men graag komt. De verlichting van de keuken dient op deze manier meerdere doelen.

Allereerst dient er in de keuken natuurlijk gekookt te worden, waardoor het van belang is om het functionele aspect van de verlichting in de keuken te beantwoorden. Een van de verlichtingtips voor de keuken richt zich daarom dan ook heel direct op het gebruik van bijvoorbeeld TL verlichting. Het grote voordeel van dit type lampen is dat er een indirect licht ontstaat wat er voor zorgt dat er geen vervelende schaduwen vallen op de plek waar men bezig is met de bereiding van het eten. Het licht wordt op de juiste manier verspreid, waardoor men het overzicht kan behouden en goed kan zien waar men mee bezig is. Door de TL verlichting in de juiste tint en sterkte te kiezen hoeft de verlichting in de keuken er echter helemaal niet kil of zakelijk van te worden en is het puur een manier om de juiste lichtval te kiezen.

Aan de andere kant is het van belang om de verlichting in de keuken voldoende sfeer mee te geven. Een van de verlichtingtips voor de keuken die hier een antwoord op heeft te bieden is het kiezen van halogeenlampen. Deze stralen een sfeervol licht uit dat in combinatie met de TL verlichting kan zorgen voor een mooie aankleding. Uiteraard kunnen de spots er daarnaast voor zorgen dat de juiste sfeer wordt uitgestraald wanneer er niks in de keuken bereid wordt. Halogeenlampen kunnen daarnaast eventueel worden vervangen door LED spots om zo de kosten van het energiegebruik te drukken.?