Wat doen wij?

VerlichtingTips.be is een onafhankelijke website met alles over verlichting dat je maar kan nodig hebben. We bespreken verschillende soorten verlichting; en verlichtingtrends voor verschillende ruimtes in jouw huis. We doen ons uiterste best om zo compleet en betrouwbaar mogelijk te zijn, en voegen wanneer mogelijk informatie toe aan onze site.

Met vragen over onze web site of indien je meer persoonlijke hulp nodig hebt kan je steeds rechtstreeks met ons contact opnemen via ons contactformulier. We bedanken je alvast voor je bezoek; en wensen je veel verlichtingplezier. We hopen dat we (hebben kunnen) helpen!

Ga terug naar onze homepage...

Verlichting Kinderkamer: Verlichtingtips voor de kinderkamer

Wat betreft de verlichting van de kinderkamer kan men werkelijk alle kanten op. Er bestaan dan ook tal van verlichtingtips voor de kinderkamer. Deze kunnen er gemakkelijk voor zorgen dat de kinderkamer er geweldig uit komt te zien.

Het is hierbij natuurlijk van belang om te zorgen voor voldoende functionele verlichting, maar daarnaast is het aan de hand van de verschillende gekleurde lampen ook heel goed mogelijk om de gewenste sfeer te creëren. Juist in de kinderkamer is het belangrijk om altijd het grote geheel goed te bekijken. Een van de belangrijkste verlichtingtips voor de kinderkamer is dan ook dat men niet allerlei verschillende lampen aan moet gaan kopen, zonder dat er gekeken wordt naar hoe deze bij elkaar passen of de totale verlichting juist in de war schoppen. De verlichting van de kinderkamer biedt geweldige kansen, maar aan de andere kant is het ook gemakkelijk te verpesten waardoor het van groot belang is om hier goed over na te denken.

De verlichting van de kinderkamer dient bovendien natuurlijk zeer veilig te zijn. Overal waar kinderen spelen en aanwezig zijn dient de verlichting op een veilige manier geregeld te zijn. Op die manier kunnen de kinderen zich onbezorgd bewegen en zullen ook de ouders met een gerust hart toe kunnen laten dat de kinderen alleen op de kinderkamer aanwezig zijn. Het is bijvoorbeeld van belang om een staande kinderlamp of een bureaulamp voor de kinderen zo stabiel mogelijk neer te zetten. Op die manier kan deze niet zomaar omvallen en dus weinig gevaar veroorzaken. Verder dienen de snoeren niet te lang of te kort te zijn en mogen ze niet snel krullen. Aan de hand van deze verlichtingtips voor de kinderkamer kan men een veilige omgeving creëren voor de kinderen.

Daarnaast is het van belang om goed te kijken naar de behoeften van het kind. De verlichtingtips voor de kinderkamer dienen dan ook te worden afgestemd op de grootte van het kind. Een baby heeft met betrekking tot de verlichting van de kinderkamer niets aan een hoop licht om te kunnen lezen of studeren. Een schoolgaand kind dat er huiswerk dient te maken heeft aan de andere kant natuurlijk een goede plafondlamp, bureaulamp en bedlamp nodig om de boeken te kunnen lezen of opdrachten te kunnen maken.

Tenslotte is het natuurlijk altijd van belang om goed te luisteren naar de wensen van het kind. De verlichting van de kinderkamer dient op een goede manier te worden uitgevoerd, maar altijd in lijn te zijn met de wensen van het kind. De verlichtingtips voor de kinderkamer zullen anders immers weinig effect hebben en er uiteindelijk niet voor zorgen dat het kind zich prettig voelt in de kamer. Probeer daarom altijd een combinatie te vinden van de verschillende soorten verlichting en de wensen om zo tot de juiste sfeer te komen in de kamer die het kind ook als prettig zal ervaren.?